Image default
goetthe

Altın Boğalar Bunları İzleyecek: Sırdaki Hamle Ne Olacak?

Altın, geçen Pazartesi güne sakin bir şekilde başladı. Daha sonrada da haftanın geri kalanını dar bir kanalda 2.650 dolar civarında dalgalanarak geçirdi. Analistlere göre, Çin’den gelecek Ticaret Dengesi verileri ve ABD’den gelecek Kasım ayı enflasyon rakamları altının önümüzdeki hafta işlem aralığından çıkmasına yardımcı olabilir.

Altın, risk havasının iyileşmesiyle ağır kayıplar yaşadı!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, altının dalgalı hareketi geçtiğimiz hafta da devam etti. Jeopolitik gelişmelerin yokluğunda altın fiyatları ABD’deki makroekonomik olayları göz ardı etti. Böylece, haftanın ilk yarısında dar bir kanalda dalgalı bir seyir izledi. Diğer tarafta, gösterge 10 yıllık ABD Hazine tahvil getirisi geçen hafta yaklaşık %5 değer kaybetti. Daha sonra sonra %4,2 civarında sabitlenerek altının yön bulmasını daha da zorlaştırdı. TD Securities Kıdemli Emtia Stratejisti Daniel Ghali, altının son dönemdeki hareketlerini şu şekilde değerlendiriyor:

Altının performansı, yatırımcı pozisyonlanmasındaki çılgın bir dalgalanmadan kaynaklandı. Güçlü merkez bankası alımlarıyla vurgulanan yılın ilk yarısındaki aşırı fiziksel piyasa alım faaliyetinin yanı sıra, yılın başında az yatırımdan ABD seçim gecesine kadar aşırı bir pozisyon büyüklüğüne dönüştü. Bu temel faktörlerin çoğundan kaynaklanan arka rüzgarlar azaldı. Kısa ama önemli likidasyonların ardından, makro fonlar aşırı pozisyon büyüklüklerinin önemli bir kısmını yeniden satın aldı. Bu da yeniden pozisyonlama kırılganlıklarına yol açtı. Ve bu kez de aşağı yönlü hareket devam ediyor.

Yatırımcıların odağında ABD ve Çin verilerine var

Çin’den gelen Kasım ayı Ticaret Dengesi verileri, yatırımcıların ABD Başkanı seçilen Donald Trump’ın gümrük vergilerinin Çin’in ekonomik görünümü üzerindeki potansiyel olumsuz etkisi konusunda giderek daha fazla endişe duyması nedeniyle Salı günü Asya seansında piyasa katılımcıları tarafından yakından izlenecek. Bu nedenle, ticaret fazlasında gözle görülür bir artışın kısa vadeli bir rahatlama sağlaması mümkün. Ayrıca, altın fiyatlarının ani tepkiyle yükselmesine yardımcı olması muhtemel.

Çarşamba günü ABD BLS Kasım ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını gelecek. Piyasa, aylık bazda, değişken gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE’nin Ekim ayında olduğu gibi %0,3 oranında artmasını bekliyor. 0,5 ya da daha yüksek bir oran, enflasyonun yükseleceği yönündeki korkuları yeniden canlandırır. Bu senaryoda, ani tepki muhtemelen ABD tahvil getirilerinde bir yükselişi tetikleyecektir. Ayrıca, altın üzerinde baskı yaratacaktır. Diğer taraftan, %0,3 veya daha düşük bir yumuşak veri tam tersi bir etki oluşturur.

Altın fiyatları teknik görünümü

Piyasa analisti Eren Şengezer, altının teknik resimini değerlendiriyor. Günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesi 50 civarında yatay hareket ediyor. Bu a yönlü momentum eksikliğini yansıtıyor. Yukarı tarafta, Haziran ayından itibaren gelen yükseliş trendinin Fibonacci %23,6’sı ve 50 günlük Basit Hareketli Ortalama (SMA) 2.670 dolarda ilk direnç alanını oluşturuyor.

Altının bu seviyenin üzerine çıkması ve destek olarak kullanması durumunda teknik alıcıların ilgi göstermesi mümkün. Bu senaryoda 2.700 dolar (statik seviye, yuvarlak seviye), 2.720 dolar (statik seviye) ve 2.760 dolar (statik seviye) önündeki bir sonraki engel olarak duruyor. Güneyde ise ilk destek 2.580 dolarda (100 günlük SMA). Ayrıca, 2.540 dolar (Fibonacci %50) öncesinde 2.600 dolarda (Fibonacci %38,2 geri çekilme) destek var.

Related posts

Minik Öğrencilerden Başkan Sezer’e Sürpriz Hediye

Goetthe Crypto Sphere

Emekliler 2025 zam taleplerini açıkladı: TÜFE’ye ek seyyanen 10 bin TL zam

Goetthe Crypto Sphere

Hamilelik Egzersizleri Nelerdir?

Goetthe Crypto Sphere

Leave a Comment

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com